home nieuws band contact shop extra fanclub pers
biografie
discografie
bandleden
Biografie

Jovink 1992 - 2006

Voorjaar 1992:
Hendrik Jan Lovink en Gijs Jolink besluiten om samen muziek te gaan maken. De achternamen worden aaneen gesmeedt, het Jovink-dujo is een feit. Ze wisselen elkaar af als drummer en zanger/gitarist.

De grote vriendengroep uit Hummelo dient als publiek. Zij noemen zich: ‘Voederbietels’.

André Nijman, buurjongen van Gijs, wordt als manéger gevraagd. Voornaamste functie: show maken. De fameuze 7-Dronk maakt hier deel van uit.

 

 

 

 

 

Vanwege haar charmante uitstraling wordt ook de volslanke Hummelose ‘Tante Rikie’ (André's moeder) gevraagd voor de show. Rikie vind het heel erg leuk om op het podium te staan. De populariteit van de Nijmannen is onnoemelijk!

Het eerste jaar worden  her en der muzikanten geronseld om (ongeoefend) mee te doen bij het opgetreden. Een vaste bezetting lijkt te zijn gevonden met de Normaal-roadies Han 'Pierennek' Thie op bas en Pattu ‘Paul’ Sprenkeler alias Baaboe op drums. Gijs en Hendrik Jan spelen dan zelf allebei gitaar.

1993
Han Thie en Baaboe kunnen niet genoeg tijd vrijmaken voor het Jovink-Dujo. De broers Alexander ‘Kale’ en Richard ‘Gorro’ Jansen uit Markelo worden in de band opgenomen als resp. bassist en sologitarist. Jolink gaat dan drummen. Het achtervoegsel 'dujo' wordt uit de bandnaam geschrapt.
Alexander Jansen kiest voor een andere band. Klassekearl Pattu drumt weer een een aantal optredens mee en Gijs gaat bassen.

1994

Het eerste album ‘Gold/Wilt u zegeltjes meneer?’ wordt opgenomen. De plaat wordt in eerste instantie niet goed genoeg bevonden door de bandleden (wel grof genoeg), maar in 1995 wordt de schijf vanwege de grote vraag naar Jovink-CD’s alsnog uitgegeven. De bijnamen ‘Cohen’ voor Hendrik Jan en ‘Goliath’ voor Gijs worden officieel in gebruik genomen omdat niemand zijn ware naam op de hoes wil hebben.

1995
Julius Posthuma wordt als drummer aangenomen. Hij woont in Amsterdam, maar komt oorspronkelijk uit de Achterhoek. Goliath wordt definitief bassist.

Cohen breekt bij een auto-ongeluk 3 nekwervels, maar herstelt voorspoedig. Hij wordt als zanger een aantal maanden vervangen door Ruud ‘D’n vetten Belg’ Leissen uit Limburg.

Het trompettertalent van Rikie’s jongste zoon Richard ‘Big Little’ Nijman wordt door de bandleden ontdekt. Little zal enkele jaren met grote overgave de rol van Ivanhoe vervullen op de Neederlandsche podia.

1996
De tweede CD "Eenzaam aan de Top" wordt uitgebracht. Ook dit album wordt in eigen beheer uitgebracht. Er worden er meer dan 10.000 stuks van verkocht via het eigen label Tante Rikie Records. De slagerij van de ouders van zanger Lovink is het distributiecentrum. Platenzaken bellen naar de slagerij voor het bestellen van de albums.

Julius Posthuma verlaat de band. Hij wordt vervangen door John ‘Bon’ Roffel. Roffel komt uit Groningen, maar gaat meteen in de Achterhoek wonen en stort zich volledig op de band. De band wordt steeds strakker, krijgt steeds meer optredens, steeds meer bezoekers en speelt steeds meer buiten de Achterhoek. De band begint het cafécircuit te ontgroeien, feesttenten raken in zwang.

1997
De live-cd ‘Niet goed, wel hard’ wordt opgenomen bij zaal Vitus te Dedemsvaart. De Jovinks komen voor niets optreden, maar het bier mag dan maximaal één gulden zijn. Cola is gewoon een rijksdaalder. Met 400 bezoekers hangen ze er met de benen uit. De CD-presentatie wordt landelijk nieuws als de band besluit om een foutief geperste oplage op het podium in een boomversnipperaar te deponeren. In sporthal de Meenthe in Steenwijk zijn 1.500 bezoekers getuige van de CD-presentatie.

De officiële fanclub ‘De Voederbietels’ met lijfblad ‘BietenBlad’ wordt opgericht en groeit van 400 naar 4000 leden met een ledenwerfactie met als doel de grootste fanclub van Nederland. Dit lukt en tot op heden zijn ze dat altijd gebleven.

Op een weilandje in Hummelo bij boer Teunis Wullink wordt de eerste Zwarte Cross gehouden. Door de uitbraak van de varkenspest vraagt de gemeente of de Jovinks het evenement willen afgelasten. Dat doen ze en de herkansing volgt in oktober. Een paar honderd bezoekers maken een gedenkwaardige dag mee. Tot 's avonds laat vieren alle Zwarte Crossers, muzikanten, bezoekers en de organisatie samen feest. Er zijn geen calamiteiten, op de voetbreuk van maneger Nijman na dan.

Het eerste lustrum wordt in Zelhem gevierd tijdens het eerste zelf georganiseerde tentfeest. Allerlei gasten (waaronder Vader Abraham) worden opgetrommeld. Het wordt een groot succes. Het succes van het lustrum spoort de bandleden aan om nog meer evenementen zelf te gaan organiseren. De Dolle Zondagen ontstaan en de bekendste voorbeelden zijn het Achterhoeks Klasse Gala en natuurlijk de Zwarte Cross.

De Jovink’s laten zich nu vervoeren in een stretched limousine. Op de achterzijde laten de heren muzikanten zetten: 'It's hard to be a millioniare'.

De Verenigde Staten worden aangedaan in een korte vakantietour met o.a. een succesvol optreden in Dothan (Alabama).

1998
Jansen, Lovink en Jolink schrijven op Terschelling het 4e album ‘The Hitmachine goes on’ dat onder leiding van producer Erwin Musper wordt geproduceerd. Musper is woonachtig in de VS en heeft zo ongeveer met alle groten der aarde in de studio gezeten. Musper ziet dat de Jovinks meer in hun macht hebben dan dat ze hebben laten horen op hun eerste drie albums. Hij krijgt gelijk. Het album markeert een omslagpunt: de kwaliteit neemt met sprongen toe. De band is strakker en de nummers beter. En het geheel klinkt ook beter door de professionele productie. The Hitmachine wordt bij de distributiemaatschapppij van Zomba Records uitgebracht en levert veel publiciteit op. Op de hoes is te zien hoe maneger Nijman in de limo voortdendert. Kippen stuiven aan de kant. In de hoes wordt in de eerste 10.000 stuks een donsveertje bijgeleverd.

 

Ook Roffel breekt zijn nek bij een auto ongeluk. Hij herstelt voorspoedig maar wil het rustiger aan gaan doen en stopt dus met de band. Johnnie draagt zelf zijn vervanger aan: de vrolijke Hans ‘Mongo Magnificus’ Bouman.

De tweede editie van de Zwarte Cross vindt plaats in de Veldhoek. Naar schatting bezoeken een paar duizend (dorstige) bezoekers het evenement. Leverancier Grolsch moet meerder keren extra bier komen leveren.

1999
Markelo wordt voor het eerst aangedaan met een succesvolle ‘Dolle Zondag’. Het is tevens de presentatie van de ‘Jovink in Tirol-video’. Zeven jaar Jovink in beeld. Groteske sfeer met matige beeld- en geluidskwaliteit. Bij de video zit ook een T-shirt, Flügelflesje, aansteker, condoom en flessenoper. Alles voorzien van geestige opdruk. De publiciteitsstunt 'Kurt Waldheim niet welkom op presentatie Jovink in Tirol' faalt jammerlijk.

Waanzinnige ideeën worden voor de eigen evenementen verzonnen en uitgevoerd. Het zijn er teveel om op te noemen. Zo springen ze o.a. op de zelf georganiseerde Combinerace (15.000 bezoekers) met de gitaar om de nek uit het vliegtuig! Hiermee wisten de Jovinks tot in Azië in de kranten te komen!

De Zwarte Cross verhuist naar Halle en de Jovinks gaan een samenwerking aan met de KNMW en crossvereniging HALMAC uit Halle. Ook wordt de Zwarte Cross met het Brommerkiekbal op de zaterdagavond uitgebreid tot een tweedaags evenement met festivalcamping. Als openingsstunt springt een motor over de feesttent en hier komen duizenden bezoekers op af.

2000

Het album ‘Tour de Sjans’ wordt ook weer in een week geschreven op Terschelling en geproduceerd door Musper. De rode draad is sjansen, want de jonge popstars kunnen zich de bloedmooie meiden inmiddels haast niet meer van de pens slaan… Voor het eerst tekent Jovink een platencontract bij Virgin, de maatschappij van ballonvaarder Richard Branson. Van de single 'Het Padvinderslied' wordt een videoclip opgenomen met een productiemaatschappij in het Amsterdamse Bos. De single 'Ik hou van mij' wordt gepresenteerd tijdens de 2e Dolle Zondag in Markelo. Beide singles werden geen enkele maal gedraaid op de nationale radio. Bij het album wordt een speciaal ontwikkeld Tour de Sjans-spel bijgeleverd, waarbij de hoes het spelbord is. Het spel wordt massaal gespeeld in de Hollandsche huiskamers tijdens gure winteravonden.

Ook de toernee van 2000 heet 'Tour de Sjans'. Maneger Nijman is verkleed als Cupido en schiet pijlen af op de bandleden, die met gitaren al rockend in wielrennerspakken op een lopende band op het podium rennen.

De Motorband, een gelegenheidsformatie rond Hendrik Jan, Gijs en Bennie Jolink wordt opgericht. Ze zingen alleen over motoren en spelen alleen op gelegenheden die met motoren van doen hebben.

2001
De zesde Cd van Jovink ‘Thuis voor de Dwangbuis’ wordt opgenomen in Amsterdam.
Via Vrigin wordt het contact gelegd met de talentvolle Nederlandse producer JB Meyers. Het klikt en hij gaat de productie doen. Jovink tekent voor dit album bij de Friese maatschappij Pro Acts, die ook de publiciteit voor haar rekening neemt. De hoes is de Nederlandse variant op het Beatlesalbum ‘Sgt Pepper’. Voor het eerst bereikt Jovink de top 40 met de single Noadöst. Ze verschijnen meerdere malen op de landelijke dwangbuis bij Top of the Pops.

Jovink organiseert bij verschillende recreatieplassen in het land de 'Flügel Beachparties'. De formule is rockmuziek, dansmuziek en vertier aan het water. De serie is geen succes, te weinig bezoekers en zeer slecht weer.

De Zwarte Cross wordt met toevoeging van het Startschotgala op de vrijdagavond een driedaags evenement. Het bezoekersaantal is weer verdubbeld.

Een zwarte bladzijde in de geschiedenis van Jovink & the Voederbietels is het overlijden van lichtman Bastiaan Hekkers. Hij overleed na een ongeval bij het opbouwen van de show. Zijn gemis had een enorme impact op de band en alle medewerkers. De Jovinks speelden op zijn begrafenis het nummer 'You're allways on my mind' en voegden dit nummer ook toe aan het volgende album als een eerbetoon aan de overleden lichtman.

2002
Het Jovink optreden op Noorderslag wordt door de Telegraaf omschreven als verreweg het leukste op het toonaangevende maar ook saaie festival.

Het rockalbum ‘Klasse, goed te passe!’ wordt door vriend en vijand jubelend ontvangen. De eigen liedjes worden steeds sterker. Alle teksten zijn nu nog uitsluitend in het dialect. De plaat wordt opgenomen in Brabant met het produktieduo: Theo 'opuh houwuh' van Rock en Peer Rave. Als stunt wordt een extra CD bijgeleverd om het branden tegen te gaan… De Achterhoekse Rockers kiezen ervoor om het album weer volledig in eigen beheer uit te brengen: Tante Rikie Records wordt weer nieuw leven ingeblazen. De single 'Werken is mien hobby' komt binnen in de Megatop 100 en haalt uiteindelijk plaats 32. Er volgt een semi-akoestische radio-toer, er volgt zowaar wat airplay en veel publiciteit in de media.

De altijd nog spectaculaire live show wordt steeds stoerder. De tijd dat de bandleden met balletjurkjes over het podium springen wordt definitief afgesloten.

De Zwarte Cross trekt in 2002 bijna 40.000 bezoekers. De limousine komt er aan zijn einde door een vrije val uit een 50 meter hoge hijskraan.

Zanger Hendrik Jan valt bij Normaal in voor Bennie Jovink (bekend van de band ‘Eric Claplong and the Spareribs’) die van de crossmotor is gevallen.

De single ‘Klasse, goed te passe’ belandt ook in de landelijke Megatop 100 in de top 40 en daarmee wordt wederom Top of the Pops gehaald. Het 10-jarig bestaan wordt gevierd in een volledig uitverkochte feesttent te Markelo.

De Jovinks zeggen hun vakantie af om te spelen in het voorprogramma van Status Quo in de Heineken Music Hall.

2003
De Motorband levert de eerste CD af, getiteld ‘Motorband’.

Om dwalende kiezers weg te vangen bij de extreem rechtse en linkse partijen staan Maneger Nijman en Gorro op de kandidatenlijst van ‘De Partij van de Toekomst’, een feestpartij die meedoet aan de Tweede Kamer verkiezingen van 22 januari. De partij krijgt (gelukkig) net geen zetels.

De Achterhoeks/Twentse bierbrouwer Grolsch wordt sponsor van de groep. De Jovinks bedanken de familie Swinkels van Bavaria voor hun jarenlange prettige samenwerking en het gestelde vertrouwen in de Jovinks toen de evenementen nog niets voorstelden.

Met producer Gordon Groothedde vormt de strakke CD ‘The Happy Achterhoeker’ wederom een ijkpunt in de CD geschiedenis van de band. Uitgebalanceerde koortjes, een tapijt aan gitaarmelodieën en een perfecte mix. De songs zijn iets meer popgeörienteerd. Enkele fans haken af, maar er komen meer nieuwe voor terug. Hendrik Jan heeft zich ontpopt tot componist en Gijs en Richard tot vaste tekstschrijvers. Als stunt wordt in de eerste oplage een anti-SARS-filter bij de CD toegevoegd. De teksten worden een stuk volwassener, maar de boodschap blijft Carpe Diem. De single ‘De Vangst is mooier dan de jacht’ wordt niet opgepakt door de radio.

Er wordt een professionele documentaire over de band gemaakt getiteld: ‘Jovink en de Voederbietels, een megahit op het platteland’. De film wordt o.a. uitgezonden door RTV Oost, TV Gelderland en RTV Drenthe met astronomische kijkcijfers en hoge waardering tot gevolg.

Het bezoekersaantal van de Zwarte Cross overstijgt voor het eerst de magische 40.000 grens.

Gijs Jolink maakt een harde val met de crossmotor. Hij breekt en kneust zijn ribben, kneust zijn lever (help!) en loopt een klaplong en een zware hersenschudding op. Hij wordt zes weken vervangen door bassist Ard Schouten. De Dolle Zondag in Markelo geldt als officiëel afscheidconcert van de sympathieke Vordenaar.

In de jaarlijkse lijst van gemiddeld 90 tot 100 optredens worden o.a. Lowlands en de IJsselhallen te Zwolle aangedaan.

2004
Dit jaar wordt er zowel een CD als een DVD in eigen beheer uitgebracht. De DVD ‘Live op het Achterhoeks Klasse Gala’ geeft goed weer hoe een concert in 2004 er uit ziet. Als extra is de documentaire en wat gekkigheden te zien. De DVD is in Dolby Surround 5.1 afgemixed.

Het album 'De 9de van Jovink' is een echt rockalbum van de heavy Achterhoekers, maar door Groothedde zelfs nog beter afgemixed als de voorganger. Producer Groothedde is zo goed bevallen, dat de Jovinks weer met hem de studio in willen. In tegenstelling tot het vorige album is het niet 'poppy', maar concessieloze rock, die de jongens zelf het mooist vinden. De kritieken in de muziekbladen zijn zeer lovend. De Jovinks worden gevraagd voor festivals als Bospop, Bevrijdingsfestival, Waterpop en verrassen daar de bezoekers door te laten zien, dat de band een ontwikkeling heeft doorgemaakt tot een volwassen rockband.

De Zwarte Cross trekt meer dan 55.000 toeschouwers. Extra ingelaste NOS journaals roepen de Nederlanders op om niet meer naar de Achterhoek te gaan vanwege de waanzinnige drukte. De Zwarte Cross wordt in 2004 door een landelijke vakjury bekroond met de titel 'Beste Regionale Evenement van het Jaar".

De single ‘Luie Flikker’ belandt van nul op de tweede plaats(!) in de Megatop 100. Iets dat een Nederlandse band met een plaat in eigen beheer nog niet eerder in de geschiedenis lukte. Toch besluiten de meeste landelijke radiostations om de single niet te draaien. Dat levert de band weer veel publiciteit op. De voorpagina van de Telegraaf kopt: 'Jovink slaat platenindustrie om de oren'.

Jovink ontvangt de miljoenste(!) bezoeker op de officiële website www.jovink.nl

Op 10 oktober vieren de Jovinx hun 12½ jarig jubileum in Markelo.

2005
De Jovinks nemen afscheid van Gorro. Hendrik Jan Bökkers wordt de nieuwe gitarist van Jovink & the Voederbietels. Bökkers was hiervoor zanger/leadgitarist van Soundsurfer, waarmee hij door Nederland, België, Frankrijk en Spanje toerde.

Jovink wordt steeds meer gevraagd op belangrijke festivals. Met Pasen spelen de Jovinks zowel op Paaspop Schijndel als op Paaspop Zieuwent. Alle bevrijdingsfestivals willen Jovink ineens hebben. Ze besluiten er vier te doen en dat is het recordaantal optredens dat ooit op één dag gedaan werd. Tante Rikie laat vredesduiven symbolisch het vrije luchtruim kiezen om de vrede te bekrachtigen. Het Bevrijdingsfestival in Nijmegen wordt door de Jovinks georganiseerd. Jovink wordt ook gevraagd voor het voorprogramma van Status Quo in Ruinerwold.

De Zwarte Cross wordt in 2005 gehouden op 15, 16 en 17 juli. De inschrijving voor deelname aan de Zwarte Cross is compleet volgeboekt èn de camping, met plaats voor 7.000 bezoekers, is binnen één(!) dag uitverkocht. Voor het eerst in de historie van de het evenement worden de dagkaarten voor de zondag in de voorverkoop verkocht. Voor meer informatie: http://www.zwartecross.nl/.

2006
Het nieuwe album van Jovink heet ‘Wakker worden!’ en is de tiende in de reeks. Met deze plaat verrassen de rockers vriend en vijand en voor het eerst hebben de Jovinks dit jaar een hit op de landelijke radio. De productie is weer in handen van Gordon Groothedde, die zelf inmiddels doorgebroken is als producer. Het doel van deze plaat is om toegankelijke rocknummers te maken die toch origineel zijn en geschikt om live te spelen. De nieuwe nummers worden in 2005 reeds regelmatig live getest voordat de studio ingedoken wordt. Bökkers blijkt ook als componist en leadzanger een aanwinst voor de band. De single ‘Wanneer geven we de strijd op?’ betekent na 14 jaar de landelijke doorbraak. De single wordt bij alle zenders gedraaid en bij 3FM zelfs gebombardeerd tot Megahit. De platenindustrie is onaangenaam verrast dat een stel Achterhoekers in eigen beheer een hit in Hilversum behalen en iedereen vraagt zich af wat ‘Tante Rikie records’ toch voor platenmaatschappij is; nooit van gehoord!

De 2e single ‘Harder!’ wordt in het voorjaar in Harfsen gepresenteerd tijdens het hoogste openluchtconcert dat ooit heeft plaatsgevonden. Drie luchtballonnen worden aan elkaar gekoppeld; één mand is het podium en de andere twee zijn het publiek. Het hele zooitje ging meer dan een kilometer hoog en was een bijzondere belevenis voor iedereen die erbij was. De opbrengst van de single werd geschonken aan de Riders For Health, een stichting die artsen per motor naar de armste gebieden van Afrika stuurt. De landelijke publiciteit van de singlepresentatie was groot, maar de single werd geen hit. De TT in Assen nemen ‘Harder’ wel over als officiële slogan, logo en lijfnummer van de TT 2006 en de Jovinks spelen ook live op de Dutch TT voor meer dan 100.000 bezoekers. De tournee van 2006 is de meest succesvolle van de Jovinks tot dan toe.

 Het Zwarte Cross festival verhuist van Halle naar Lichtenvoorde en viert in juli 2006 haar 10-jarig jubileum. Reden voor de verhuizing is dat de oude lokatie te klein is geworden. Meteen het eerste jaar is de Zwarte Cross op zondag al weer uitverkocht, evenals de grotere camping en de deelname aan de cross. Op het nieuwe feestterrein zijn maar liefst 70 bands te bewonderen op 11 (!) verschillende podia en de cross, het theater en de stunts worden aanzienlijk uitgebreid. Op het door de band zelf georganiseerde festival kwamen maar liefst 78.000 betalende bezoekers af.

De akties van de Jovinks met de Serious Request in het glazen huis brengen in totaal meer dan 11.000,- euro voor Congo op. Bij de jaarlijkse Nozemtocht vliegt Tante Rikie met haar Sparta Lucky uit de bocht, valt in de sloot en gaat kopje onder. De andere Nozems redden haar. In december wordt het Achterhoeks Klasse Gala gevierd in Zieuwent. Ook dit festijn, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de motorsport, wordt door de Jovinks georganiseerd. Het A.K.G. is elk jaar uitverkocht en in 2006 wordt de tiende editie gevierd. 

2007
Begin maart 2007 maakten de Jovinks op hun enige persconferentie ooit, het afscheid bekend. Het kantoorwerk en de band werd steeds slechter te combineren en 15 jaar meerdere keren per week optreden begon ook lichamelijk zijn tol te eisen. Gedurende de weken dat er niet opgetreden werd, werd elk jaar een nieuw album opgenomen en in eigen beheer uitgebracht. Met name Jolink begon klachten te krijgen en vreesde dat hij met deze levensstijl niet oud zou worden. Maar half gas iets doen was nu net datgene waar de Jovinks altijd zo’n hekel aan hadden. Jolink gaf de rest van de band aan dat het niet meer ging op deze manier en hij stelde voor om na de tournee van 2007 te zoeken naar een vervanger voor hem. Maar dit wilde Lovink niet en zodoende werd besloten te stoppen met touren na 2007. De band werd niet opgeheven, maar niet meer elke week optreden en elk jaar een nieuw album en een nieuwe tournee. De Jovinks besloten in het laatste jaar touren de rug nog eenmaal te rechten en als vanouds gas te geven. Er werd geen nieuw album uitgebracht, maar wel nieuwe nummers gemaakt, een DVD uitgebracht en de single ‘Waarom?’ werd uitgebracht. Verschillende nieuwe nummers werden ook live gespeeld, waaronder het nummer ‘’t Is mooi gewest’. De tournee wordt bewust geen afscheidstournee genoemd, want ook al touren de Jovinks hierna niet meer, ze blijven wel bestaan en optreden. Na elk optreden worden de gitaren aan het publiek uitgedeeld, onder het mom van: begin zelf maar een band! De gitaren waar de Jovinks op speelden werden na het laatste nummer de zaal in gesmeten en hiervoor waren honderden gitaren nodig.. Ook hebben de Jovinks voor het eerst achtergrondzangeressen en regelmatig andere gastmuzikanten. De zalen waar gemiddeld meer dan duizend bezoekers op af kwamen zijn dit jaar voller dan ooit en vaak volledig uitverkocht; de bezoekersaantallen bleven groeien tot en met het laatste jaar. De Jovinks namen duidelijk afscheid op het hoogtepunt.

Zondag 28 oktober wordt het 15 jarig jubileum en tevens het afscheid van de jaarlijkse drukke tournees gehouden. Dit is tevens de afsluiting van de tournee van 2007. Het feest vond plaats in een gigantische feesttent in Laren (Gld.) Met 7.000 bezoekers was het concert volledig uitverkocht en werd het een legendarisch feest, des Jovinks. Eind 2007 zendt TV Gelderland een documentaire uit over het afscheid van Jovink & the Voederbietels. De docu is, net als de eerste, gemaakt door Alberto Stegeman. De docu wordt in zijn geheel als bonustrack op de tweede DVD van de Jovinks toegevoegd; ‘Ajovink, 15 jaar Rock ’n Roll!’

2008 – nu
Vanaf 2008 hebben de Jovinks geen jaarlijks nieuwe tournee en album meer, zoals aangekondigd begin 2007. Maar de Jovinks bestaan nog steeds, vinden het tof samen, treden nog op en alle platen zijn nog gewoon verkrijgbaar. Het kantoor met alle medewerkers (De Feestfabriek, Alles Komt Goed BV) in Hengelo (Gld.) blijft ook bestaan met alle medewerkers, de merchandise, het oefenhok, de hal met decorstukken en backline, eigenlijk alles. Alleen de fanclub, de grootste van het land, wordt opgeheven of beter gezegd omgevormd tot de Zwarte Cross fanclub. Het Bietenblad, waar meer dan 40 nummers van verschenen, werd opgevolgd door het Magazine Harder!

Gemiddeld doen de Jovinks zo’n tien optredens per jaar. De bandleden kiezen een paar leuke optredens uit en gaan dan lekker ouderwets vlammen, bijvoorbeeld als hun voetbalclub de Graafschap kampioen wordt. Na de honderden en honderden keren optreden kan de band met de ogen dicht nog strak spelen en als er gespeeld wordt, is het niet half. Elk jaar spelen de Jovinks ook nog op het Achterhoeks Klasse Gala, dat elk jaar uitverkocht is. De Jovinks spelen dan minder, maar ze genieten er nog steeds van! Inmiddels zitten de Jovinks ook in allerlei andere bands, zoals de Ayatollahs (allemaal), De Motorband (Cohen en Gijs), DNC en de Elegastsessies (Bökkers), de Richards (Mongo en Gorro), the Backcorner Boogieband (Cohen) en Maneger Nijman trekt als DJ Dré nog steeds door het land. Het leven is één groot feest! In 2012 bestaan de Jovinks 20 jaar en dat zou weer een reden voor een extra feestje kunnen zijn...